IPJ VasluiConducea un vehicul fără permis de conducere

Nr.  334  din  30  august  2023
 
 
BĂRBAT REȚINUT DE CĂTRE POLIȚIȘTII BÂRLĂDENI
 
Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Bixad, județul Covasna, bănuit de comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
 
La data de 20 august 2023, ora 20.05, Secției 3 Poliție Rurală Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din localitatea/comuna Pogonești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în străinătate (Germania), condus de către un bărbat de 36 de ani, din județul Covasna.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
La data de 28 august 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
 
Extras din Codul Penal
Articolul  335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
  1. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
                                                  
Reamintim cetățenilor că,
Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.
Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că: ”(31) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
 
Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții.
CONDUCEȚI CU GRIJĂ !

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.