IPJ VasluiUn tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Vinderei a fost reținut

Nr.  413  din  24  octombrie  2023

 
INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE
DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI
 
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.
 
La data de 21 octombrie 2023, ora 20.50, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Epureanu, din Bârlad, a depistat și a încercat să oprească, în vederea controlului, efectuând semnal regulamentar de oprire, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 29 de ani, din aceeași localitate.
Autoturismul nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor și ar fi încercat să se sustragă activității de control, continuându-și deplasarea pe mai multe străzi, însă a fost imobilizat pe strada Gheorghe Emandi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 23 octombrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Municipiului Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
**
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad au reținut un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui, bănuit de comiterea unor infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.
 
La data de 22 octombrie 2023, ora 23.20, un echipaj al Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, din Bârlad, a depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 21 de ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
La data de 23 octombrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Bârlad l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

_ _ _
Extras din Codul Penal
Articolul  335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
  1. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
 
Articolul  336
            Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
  1. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
_ _ _
 
Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!
Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.
De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
 
Reamintim cetățenilor că,
Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.
Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că: ”(31) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.
Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
 
Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții.
 
CONDUCEȚI CU GRIJĂ !

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ VasluiTâlhărie în comuna Crețești

29 Mar 2024 351

Agresiune în familie! Bărbat de 71 de ani, agresat de nepot în noaptea de Revelion. Făptașul, reținut

07 Jan 2024 844

IPJ VasluiBărbat din municipiul Bârlad reținut

15 Dec 2023 643

Un tânăr de 18 ani a devalizat mai multe mașini, în Vaslui. Prejudiciul nu a fost recuperat

16 Nov 2023 759

IPJ VasluiAsigurați-vă permanent maşina prin încuierea portierelor şi închiderea geamurilor şi a portbagajului

16 Nov 2023 467

În Vaslui Șofer de 19 ani, băut, fără permis, a fost implicat într-un accident rutier

13 Nov 2023 868

IPJ VasluiTânăr, din comuna Puiești, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat

07 Nov 2023 563

Scandal în fața unui bar! Un bărbat a fost reținut de polițiști

06 Nov 2023 968

Mai multe magazine din Bârlad jefuite de un bărbat, de 32 ani. Ce spun polițiștii

02 Nov 2023 915

Bărbat tâlhărit în plină stradă! Abia scosese bani din bancomat

17 Oct 2023 1568

A profitat de ocazie și a furat dintr-un autocamion. Iată cum a procedat făptașul

24 Sep 2023 985

IPJ VasluiPoliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși

30 Aug 2023 563

Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție. Cazul unei femei de 75 de ani

17 Aug 2023 800

IPJ VasluiReținut de polițiști

04 Jul 2023 552

IPJ VasluiReținut pentru "vătămare corporală din culpă” și “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”

23 Jun 2023 520