ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 09.04.2024, ora 08:00 – 10.04.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 52 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          (ora 13:52) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic. Forțele operative ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau generalizat la două case aflate în aceeași gospodărie, pe o suprafață de aproximativ 90 mp. Echipajul medical nu a identificat victime.
 
          (ora 20:19) Colegii noștri de la Secția de Pompieri Costești și Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la două anexe din orașul Costești. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la două anexe, situate pe proprietăți diferite, flăcările prezentând pericol de propagare și la două locuințe. Pompierii au acționat pentru protejarea caselor, evitând astfel propagarea flăcărilor la acestea. În urma evenimentului au ars cele două anexe, pe o suprafață de aproximativ 35 mp și circa 20 ml gard din lemn. Echipajul medical nu a identificat victime.
 
          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de teren de peste 61.000 mp, aproximativ 250 kg deșeuri menajere și 10 arbori. Acestea s-au produs după cum urmează:
  • comuna Albeștii de Argeș, unde a ars o cantitate de aproximativ 250 kg deșeuri menajere și resturi vegetale;
  • comuna Berevoești, a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 1.200 mp, în urma incendiului arzând și 10 arbori;
  • comuna Bogați, a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 60.000 mp.
 
          Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
          În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la trei evenimente rutiere în care au fost implicate trei vehicule și doi pietoni, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipaje SMURD și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma accidentelor au fost identificate patru victime, care, după evaluarea echipajelor medicale, trei au fost transportate la spital.  
 

          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 36 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.