ISU Argeș - Pompierii au intervenit în localitatea Leordeni în cazul unui incendiu

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 08.12.2023, ora 08:00 – 11.12.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 131 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          09.12.2023
          (00:50) Pompierii au intervenit în municipiul Pitești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la aproximativ 1500 kg de deșeuri menajere și textile depozitate într-o clădire dezafectată. Flăcările au fost oprite din dezvoltare și nu au fost identificate victime.
         
          (19:52) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la un coș de fum al unei locuințe din localitatea Valea Danului. Salvatorii ajunși la locul evenimentului au constatat că ardea funinginea de pe interiorul coșului de fum, incendiul fiind lichidat înainte să afecteze elemente din acoperișul imobilului.
 
          10.12.2023
          (01:00) Trei echipaje de pompieri au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în cazul unui incendiu izbucnit la o construcție de aproximativ 20 mp dintr-o gospodărie a orașului Mioveni. Salvatorii au oprit flăcările din dezvoltare, fiind afectată doar construcția respectivă și bunurile din interior. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o persoană de sex masculin, în vârstă 84 de ani, care era conștient și intoxicat cu monoxid de carbon.
 
          (19:21) Pompierii au intervenit în localitatea Leordeni în cazul unui incendiu izbucnit într-o locuință. Echipajele ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau la bunurile din interior unei camere. Incendiul a fost localizat și lichidat operativ de către salvatori. Nu au fost identificate victime.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
 

         În intervalul menționat, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 12 evenimente rutiere în care au fost implicate 17 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean. În urma accidentelor au fost identificate 11 victime, iar pentru opt dintre acestea a fost necesar transportul la spital.
 
         De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 101 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   

 
                   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.