ISU BihorIncendiu în miez de noapte, la o gospodărie din Sântandrei

Nr. 182  Oradea, 03.07.2023
     BULETIN INFORMATIV
Intervenții ale pompierilor bihoreni în trei localități
 
 
Incendiu în miez de noapte, la o gospodărie din Sântandrei
 
          În noaptea de duminică spre luni, 03 iulie a.c., la ora 00.20, un apelant al numărului unic 112 semnala izbucnirea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Sântandrei.
          Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea,  cu două autospeciale de stingere și o autospecială tip Abroll, precum și un echipaj de pompieri militari paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța SMURD a subunității.
          Incendiul, care se manifesta violent și generalizat la o magazie din cadrul gospodăriei, a fost localizat și lichidat în aproximativ 30 de minute, pompierii reușind să salveze locuința aflată în imediata proximitate.
          În urma evenimentului, au ars magazia construită pe o suprafață de circa 25 de metri pătrați, deșeuri și bunuri depozitate în interiorul acesteia.
          Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.
         
În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, care se pot solda cu mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte bihorenilor că cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop (fără pericol de incendiu) şi numai după ce se sting complet resturile de jar.
 
  •  
Misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase
 
În după-amiaza și seara zilei de duminică, 02 iulie, echipajele de pompieri ale Detașamentului 2 Oradea au intervenit în municipiu, pe strada Șelimbărului, pentru degajarea unui arbore doborât de vântul puternic pe carosabil, respectiv pe strada Caișilor, unde au evacuat apa din subsolul unei case, iar pompierii Stației Săcueni au acționat pentru evacuarea apei din bucătăria unui restaurant situat pe strada Piața Libertății din localitate.
 
 

Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorIncendiu în miez de noapte, în comuna Căpâlna

04 Dec 2023 458

ISU Bihor Buletin de presă - 23.11.2021

24 Nov 2021 1272