ISU BihorIncendiu izbucnit în zori de zi, într-o gospodărie din Salonta

          Nr. 66   Oradea, 05.04.2024
BULETIN INFORMATIV
Incendiu izbucnit în zori de zi, într-o gospodărie din Salonta
 
         
          În dimineața zilei de vineri, 05 aprilie a.c., în jurul orei 04.15,  pompierii militari din cadrul Detașamentului Salonta au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie din lemn (construită pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați), din cadrul unei gospodării situate pe strada Janus Pannonius din localitate.  
          La sosirea forțelor de intervenție, flăcările, alimentate de rumegușul și lemnele de foc depozitate în magazie, se manifestau violent la aproximativ jumătate din construcție, cu pericol de propagare la un utilaj garat în interiorul acesteia.
          Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în aproximativ o oră și 35 de minute, reușind să salveze un tractor, circa 15 metri pătrați din construcție și două animale aflate în interior.
          În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, au ars aproximativ jumătate din magazie, circa 200 kilograme de brichete rumeguș și aproximativ doi metri cubi lemne de foc.
  •  
                  
           În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, pompierii militari reamintesc bihorenilor că cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic  într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.
 
Ofițer Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorIncendiu la un autoturism, în centrul municipiului Salonta

06 Jul 2023 609

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la o autoutilitară aflată în mers, pe DN 79, în apropiere de Salonta

06 Oct 2021 781