ISU GiurgiuAcțiuni de informare și lecții de prim ajutor

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 83 din 02.03.2023
 
Acțiuni de informare și lecții de prim ajutor
 
Daia, Frătești, Mihai Bravu, Comana, Hotarele, Isvoarele, Greaca și Prundu sunt localitățile în care pompierii au organizat, astăzi, acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a fi protejați în caz de cutremur sau în alte situații de urgență cum ar fi incendiile sau inundațiile. Activitățile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Protecției Civile.
La Liceul “Udriște Năsturel” din Hotarele și la școlile gimnaziale din Comana și Prundu s-au desfășurat și lecții de prim ajutor. Folosind un manechin, coordonatorul SMURD le-a arătat elevilor cum să execute corect manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa.
Toți participanții au fost interesați de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor, activitatea fiind interactivă.
Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriilor, care au primit materiale de informare publică din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și “Nu tremur la cutremur”, în vederea distribuirii către cetățeni, în perioada următoare.
Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, până pe data de 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu va desfășura acțiuni de informare și educare preventivă în mai multe localități. Astfel, giurgiuvenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
Informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Giurgiu Pompierul Sam îi va aștepta pe copii în Parcul Alei

01 Mar 2024 320