ISU GiurgiuExercițiu de alarmare publică „MIERCUREA ALARMELOR”

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 63 din 27.02.2024
 
Exercițiu de alarmare publică „MIERCUREA ALARMELOR”
 
În data de 28.02.2024, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, denumit generic “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 120 de mijloace de alarmare publică din județ. 
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de acțiuni periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop și cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Pe timpul desfăşurării acestui exercițiu, locuitorii județului nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece verificările implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.
Semnalele de alarmare acustice a populației, a instituțiilor publice și a operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:
  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a câte 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între acestea;
  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între acestea;
  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a câte două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între acestea;
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.