ISU Giurgiu În siguranță, de Paștele Catolic

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 106 din 29.03.2024
 
În siguranță, de Paștele Catolic
Pompierii vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii catolici sărbătoresc Paștele. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență.
Zilnic, echipajele de pompieri vor fi pregătite să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În Noaptea de Înviere și duminică, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Pentru a preveni incendiile, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
  • asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
  • amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
  • nu puneți lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;
  • nu vă aplecați deasupra lumânărilor pentru că v-ar putea lua foc părul sau hainele;
  • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vlașca” al Judeţului Giurgiu urează credincioșilor catolici Paște Fericit!
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.