ISU GiurgiuIncendiu într-un apartament din municipiul Giurgiu

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 113 din 04.04.2024
 
Incendiu într-un apartament din municipiul Giurgiu
Fumul dens a alertat, în această dimineață, locatarii de pe scara unui bloc din strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Giurgiu. Când și-au dat seama că este vorba despre un incendiu izbucnit într-un apartament situat la parter, vecinii au sunat la 112.
La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și SAJ, dar și echipaje de poliție.
Proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul nu a fost găsit la domiciliu. 20 de persoane s-au autoevacuat sau au fost ajutate de pompieri să iasă de pe scară. Din fericire, acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.
Au ars mobilier și articole textile și s-au deteriorat tâmplăria, pereții și tavanele locuinței. De asemenea, au fost afectate cabluri electrice, geamul de la dormitorul vecinilor de la etajul 1 și tâmplăria PVC de la o fereastră, la etajul 2.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului vă recomandăm:
  • nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;
  • dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
  • stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.