ISU GiurgiuMai bine pregătiți, încă de la grădiniță

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 132 din 22.04.2023
 
 
Mai bine pregătiți, încă de la grădiniță
 
“Avem voie să ne jucăm cu focul, cu prizele sau cu întrerupătoarele? - NU!” Au răspuns, în cor, copiii de la Grădinițele din localitățile Daia și Plopșoru, care au vizitat, astăzi, Detașamentul de Pompieri Giurgiu.
Activitatea a fost organizată la solicitarea instituțiilor de învățământ preșcolar, din dorința de a le arata copiilor care sunt misiunile salvatorilor și de a afla ce trebuie să facă cei mici în caz de incendiu.
Copiii au fost întâmpinați de Pompierul Sam, cunoscut din desenele animate, care le-a vorbit, pe înțelesul lor, despre modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni evenimentele precum incendiile sau accidentele, la joacă sau acasă. Acesta                   le-a oferit următoarele sfaturi:
  • nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări în casă sau în gospodărie;
  • nu imitați lucrurile periculoase pe care le vedeți pe internet;  
  • dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.
Cu acest prilej, copiii au avut ocazia să vadă autospecialele de stingere a incendiilor, să folosească un furtun cu apă și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.
Recomandări în caz de incendiu:
  1. Anunțați incidentul primului adult pe care îl întâlniți;
  2. Părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;
  3. Urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă!;
  4. Aşteptaţi intervenția pompierilor!
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuMai bine pregătiți, alături de pompieri

27 Apr 2023 502