ISU GiurgiuPrincipalele intervenții ale pompierilor în perioada sărbătorilor Pascale

BULETIN INFORMATIV
Nr. 154 din 18.04.2023
 
Principalele intervenții ale pompierilor în perioada sărbătorilor Pascale
 
Aproximativ 300 de pompieri s-au aflat la datorie, în județul Giurgiu, în perioada Sărbătorilor Pascale. Misiunea acestora a fost de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni pentru acordarea primului ajutor medical. Astfel, în ultimele zile, misiunile pompierilor au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în peste 70 de situații
  • stingerea a patru incendii produse în locuințe / gospodării, astfel:
  • 17 aprilie a.c., pe strada Mereni din municipiu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în camera de zi și la nivelul acoperișului și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.
Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței în încercarea de a stinge incendiul, iar fiul acestuia, în vârstă de 22 de ani, a suferit un atac de panică. Ambele persoane au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital. Au ars bunurile din încăperea respectivă și s-au deteriorat mobilierul și tavanul de la bucătărie, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. De asemenea, s-au afumat pereții din întreaga locuință.
Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.
  • în noaptea de 16 spre 17 aprilie a.c., într-o gospodărie din localitatea Colibași. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și Punctului de Lucru Greaca, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta într-o anexă gospodărească și într-un solar, intervenind astfel încât flăcările să nu se extindă la casă și la celelalte bunuri din apropiere.
Din nefericire, în incendiu au fost surprinse 20 de păsări și patru miei.
Au ars magazia respectivă, pe o suprafață de circa 80 mp, un solar, în jur de 200 de baloți de paie, un mc de lemne de foc, 500 de alveole pentru plante și alte bunuri depozitate în apropiere.
Au fost salvate locuința și alte patru solare.
Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
  • în noaptea de 15 spre 16 aprilie a.c., într-o gospodărie din localitatea Cartojani. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere, o cisternă și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.
  • ars anexa gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, bunurile din interior și acoperișul casei pe circa 80 mp. De asemenea, s-au deteriorat pereții, tavanele și pardoseala imobilului.
        Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.
  • 14 aprilie a.c., într-o gospodărie din localitatea Naipu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent în camera tehnică, existând pericolul de propagare a flăcărilor și la locuință. Din fericire, pompierii au reușit să salveze casa.
A ars încăperea respectivă, în care se aflau centrala termică, două motocoase, o drujbă și aproximativ 300 kg de lemne.
Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza jarului căzut din centrala termică pe materialele combustibile din apropiere.
  • stingerea unui incendiu izbucnit într-un autoturism, în municipiul Giurgiu. Evenimentul s-a produs sâmbătă, 15 aprilie a.c., pe strada Dudului, în parcarea amenajată lângă Parcul Clopotari. Conducătorul auto a văzut că iese fum de la motor și a oprit imediat mașina în locurile libere de parcare. În scurt timp, autoturismul a fost cuprins de flăcări.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, punând în pericol și celelalte autoturisme parcate în apropiere.
Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.
În continuare, pompierii rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.