ISU Harghita4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc

BULETIN  INFORMATIV
 
Intervențiile pompierilor harghiteni din ultimele 48 de ore
În ultimele două zile (25-26.03.2024), pompierii militari au fost implicați în gestionarea a 14 situații de urgență înregistrate la nivelul județului nostru. În acest interval de timp, echipajele SMURD au fost cele mai solicitate, oferind asistență medicală pentru 12 persoane aflate în dificultate.
Concomitent, pompierii au acționat pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în municipiul Toplița, în urma căreia a fost afectată o suprafața de teren de circa 1 hectar.
De asemenea, colegii noștri au executat o misiune de asanare teritoriu de muniție rămasă neexplodată, în sprijinul colegilor din cadrul ISU Bacău, în localitatea Brusturoasa. Ajunși la fața locului, specialiștii au identificat un proiectil exploziv calibru 75 mm, descoperit de către un localnic, pe albia râului Trotuș, provenind, cel mai probabil, din conflictele armate. Elementul de muniție a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, urmând să fie distrus ulterior.
Reamintim faptul că în cazul în care se descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, cetățenii trebuie să respecte următoarele măsuri:
  • să nu miște, de pe locurile în care se află, elementele de muniție descoperite;
  • să nu încerce să dezmembreze/demonteze și să nu predea la operatorii economici (societățile comerciale care au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase) elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor unelte/ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.
            Pentru protecția populației, în ultimele 48 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși)  în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând noua varianta a platformei naționale de pregătire în situații de urgență, disponibilă https://fiipregatit.ro.
De asemenea, descărcați, gratuit, aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile pentru protecția individuală și colectivă.
 
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.