ISU HarghitaAtenție la instalațiile electrice!

BULETIN  INFORMATIV
 
Atenție la instalațiile electrice!
Pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Ciumani, Joseni, Suseni și Remetea au intervenit pentru stingerea unui incendiu de natură electrică, izbucnit, ieri dimineață, la un gater, în localitatea Ciumani, având drept cauză probabilă, un scurtcircuit determinat de conductori electrici defecți sau improvizați. La sosirea echipajelor de stingere, arderea se manifesta la o anexă cu fân și la hala gater, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost lichidat, fiind înlăturat pericolul propagării acestuia, salvându-se astfel bunuri în valoare de aproximativ 600.000 de lei. Pe timpul intervenției o persoană, de sex feminin, în vârstă de 44 de ani ( soția proprietarului), a suferit un atac de panică, fiindu-i acordat primul ajutor din partea echipajului SMURD aflat la față locului. Ca urmare a evenimentului, au ars un ATV, două circulare și 600 kg de fân; s-au deteriorat hala gater și anexa, pe o suprafață de circa 200 mp, pagube materiale evaluate la aproximativ 100.000 de lei.
Un alt incendiu, tot de natură electrică, a fost anunțat, ieri seară, în jurul orei 21:00, la o magazie, în localitatea Bălan. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc/ Punct de Lucru Bălan, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La sosirea pompierilor,  incendiul se manifesta la o anexă confecționată din lemn, pe o suprafață de cca. 10 mp. În urma incendiului, au ars un perete și o parte din acoperișul anexei, confecționate din lemn, fiind afectată o suprafață totală de 10 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit determinat de conductori electrici defecți sau improvizați, pierderile materiale fiind evaluate la 5000 lei.
Pentru înlăturarea acestui risc, nu uitați să respectați următoarele măsuri:
  • verificați periodic instalațiile electrice astfel încât să puteți înlătura defecțiunile;
  • nu folosiţi instalaţii electrice cu improvizații;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
Echipajele Detașamentului Gheorgheni au intervenit, ieri, 14.03.2024, pentru stingerea unui incendiu produs, din cauza unui coș de fum necurățat de funingine, la o locuință de pe strada Câmpului, din municipiul Gheorgheni. Pompierii militari au stins rapid incendiul, împiedicând dezvoltarea acestuia și salvând astfel locuința. Nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
În afara acestor evenimente, echipajele SMURD au acționat la 15 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.
Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.