ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul misiunilor zilnice
Majoritatea solicitărilor primite în cursul zilei de ieri, 16 aprilie a.c., au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD oferind sprijin pentru 5 persoane aflate în dificultate.
Concomitent cu cazurile de prim ajutor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat pentru stingerea unei arderi de vegetație uscată, care a afectat aproximativ 1 hectar de teren, în localitatea Hoghia, comuna Feliceni.
În acest sens, readucem în atenția cetățenilor faptul că arderea miriștilor, vegetației uscate și a deșeurilor este strict interzisă.
Totodată, pompierii Detașamentului Gheorgheni au intervenit în sprijinul colegilor de la ISU Mureș, la misiunea de stingere a incendiului de fond forestier din zona Lăpușna.
Având în vedere că județul nostru rămâne în continuare sub incidența prognozei de instabilitate atmosferică, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile.
Respectați recomandările noastre și luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere care să faciliteze evacuarea normală a apei.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei.
Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

 
 
 

 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

29 Apr 2024 205

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

26 Apr 2024 238

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 285