ISU HarghitaConduceți prudent! Două accidente rutiere, în această dimineață

BULETIN  INFORMATIV
 
            Conduceți prudent! Două accidente rutiere, în această dimineață
            Patru persoane au fost asistate medical, iar două au ajuns la spital, în urma unor accidente rutiere ce s-au produs în această dimineață, în mai puțin de două ore,
pe DN 13B și DN 12A, localitățile Praid și Miercurea Ciuc.
            În primul dintre evenimente a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau patru persoane. Acesta a fost găsit răsturnat în afara părții carosabile. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu o descarcerare, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Două victime, dintre care o adolescentă, de 16 ani și un bebeluș, de 3 luni, au fost preluate de ambulanțe și transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
            În cel de-al doilea caz, au fost implicate două autoturisme, iar evenimentul rutier a fost anunțat prin sistemul E-Call. Echipajul de paramedici, ajuns la locul evenimentului, a asistat medical două persoane de sex feminin, în vârstă de 43, respectiv 21 ani, însă ulterior acestea au refuzat transportul la spital. La acest caz s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.
            În ambele evenimente, pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateriile autoturismelor.
            În cazul producerii unui accident rutier sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către serviciul de urgență a informațiilor relevante pentru localizarea precisă a evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare. Imediat după impact, date precum coordonatele GPS, seria VIN, tipul vehiculului, tipul combustibilului utilizat și direcția de mers sunt furnizate de autovehiculele echipate cu eCall.
            În cursul zilei de ieri, salvatorii harghiteni au continuat să acționeze pentru a răspunde prompt solicitărilor primite din partea cetățenilor. Astfel, echipajele SMURD au asistat medical 9 persoane în urma celor 9 solicitări înregistrate pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
            Tot în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile: Borzont (2) și Miercurea Ciuc (2). Vă îndemnăm să respectați recomandările autorităților și să fiți precauți în aceste situații.
            În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
 
                                                                COMPARTIMENTUL INFORMARE   ȘI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.