ISU HarghitaÎmpreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

BULETIN  INFORMATIV
 
Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!
Astăzi, 13.03.2024, la ora 10:24, am fost solicitați să intervenim în municipiul Gheorgheni, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la un corp de iluminat într-o sală de clasă, la o școală gimnazială, strada Fabrica de Cărămidă. La locul evenimentului, s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor la locul intervenției, incendiul era lichidat, iar spațiul era inundat cu fum, fiind ventilată sala de clasă. S-au autoevacuat în siguranță un număr de 40 de elevi și 10 cadre didactice. Din fericire, nimeni nu a necesitat îngrijiri medicale. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit electric produs de echipamentul de iluminat.
Este lăudabilă intervenția corpului didactic care a dovedit prezență de spirit/de reacție, care a știut să mânuiască stingătorul de incendiu și a pus în aplicare procedura de evacuare a elevilor. Practic, au asigurat în cele mai bune condiții prima intervenție, până la sosirea pompierilor, fără a fi înregistrate victime sau alte situații de pericol. Exercițiile de evacuare, lecțiile de informare preventivă și, nu în ultimul rând, verificările efectuate la acea unitate de învățământ au dat roade.
 
 
 
INSTALAŢI SENZORI DE FUM!
 Dacă într-o clădire nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face această achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.
Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.
În plus, relansarea recentă a platformei Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro vine în sprijinul cetățenilor, oferind acces facil la informații educaționale și preventive privind situațiile de urgență.
De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.
 
 
 
 

COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.