ISU Harghita Incendiu violent, în această dimineață

BULETIN  INFORMATIV
 
Incendiu violent, în această dimineață
Două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Vlăhița și Căpâlnița, au acționat, cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, în cursul acestei dimineți, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din localitatea Căpâlnița. Incendiul, care se manifesta generalizat, pe o suprafață de circa 120 mp, la grajdul cu șură și la o altă anexă gospodărească, cu posibilitate de propagare la casa învecinată, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în mai puțin de două ore. Ca urmare a producerii incendiului, cel mai probabil, din cauza unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată (scurtcircuit electric), au ars grajdul cu șură, acoperișul anexei și 10 mp din acoperișul casei. În urma intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate o cabalină și 3 porci, însă 12 ovine și 40 de păsări nu au mai putut fi scoase la timp din anexa cuprinsă de flăcări.
Totodată, în ultimele 24 de ore, salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 7 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 7 persoane aflate în dificultate fiind asistate de către echipajele SMURD.
Concomitent cu aceste misiuni, echipajul de descarcerare din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița a acționat pentru extragerea unei victime, în urma producerii unui accident rutier pe DE 578, comuna Sărmaș. 
Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută!
Accesați noua variantă a platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc https://fiipregatit.ro.
De asemenea, descărcați, gratuit, aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play, pentru a accesa informații extrem de utile pentru protecția individuală și colectivă.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE         

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu violent la o pensiune din Miercurea Ciuc! Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

02 Jan 2024 959

ISU HarghitaIncendiu violent la o gospodărie, în localitatea Vălani de Pomezeu

18 Aug 2023 528