ISU HarghitaIncendiul a cuprins o casă de locuit din localitatea Lunca de Sus

BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 4 zile
În perioada, 20-23 octombrie a.c., la nivel județean, pompierii militari harghiteni au gestionat 46 de intervenții în diferite situații de urgență. Echipajele SMURD au asistat medical 6 copii și 31 de persoane adulte în urma celor 37 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele operative au intervenit cu promptitudine pentru localizarea și stingerea a două incendii, din care 1 ardere necontrolată de vegetație uscată, în municipiul Gheorgheni. Totodată, pompierii au gestionat 7 misiuni destinate protecției comunităților: o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, în municipiul Toplița, 2 misiuni de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Miercurea Ciuc, o misiune de descarcerare, o misiune pentru deblocarea unei uși de apartament, în Miercurea Ciuc, precum și 2 misiuni de asigurare/supraveghere zonă la evenimente publice de amploare, Miercurea Ciuc și Valea Uzului.
          Incendiul care a cuprins, ieri, 23.10.2023,  o casă de locuit din localitatea Lunca de Sus a fost sesizat la 112 la ora 08:42, iar la faţa locului s-au deplasat echipajele de pompieri militari ale  Detașamentului Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și SVSU Lunca de Jos și Lunca de Sus. Incendiul provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit, se manifesta generalizat la nivelul mansardei, a camerei tehnice, bucătăriei și cămarei, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Cei 25 de pompieri au acționat timp de trei ore pentru localizarea și lichidarea focarelor de incendiu fiind afectate/distruse acoperișul, cu învelitoare din tablă, elemente de construcție din lemn ale acoperișului, plafonul intermediar parter/mansardă, mobilier, electrocasnice, 6 uși de acces, 9 ferestre, îmbrăcăminte, centrala termică, boiler, suprafața afectată fiind de circa 100 de metri pătrați. Paramedicii SMURD au asitat la fața locului o persoană, de sex feminin, care prezenta atac de panică, ulterior, aceasta refuzând transportul la spital.
De asemenea, pentru protecția populației, în perioada de referință au fost transmise mesaje de avertizare, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile: Sândominic (2) și Lueta (2).  
            Nu uitați! Consultați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat și o femeie au ajuns la spital cu arsuri, după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări

04 Apr 2022 1241