ISU HarghitaIntervențiile pompierilor militari din ultimele 24 de ore

BULETIN  INFORMATIV
 
Intervențiile pompierilor militari din ultimele 24 de ore
 
            În cursul zilei de ieri (15.06.2023), salvatorii harghiteni au gestionat 6 situații de urgență. Paramedicii SMURD au intervenit la solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
            Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu si au gestionat cu promptitudine o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe strada Zöld Péter, din municipiul Miercurea Ciuc.        
            Utilizarea aparatelor de sudură sau de tăiere a metalelor fără luarea măsurilor necesare pentru prevenirea incendiilor poate fi foarte periculoasă. Scânteile mecanice provenite de la astfel de aparate pot aprinde materialele combustibile din apropiere, iar flăcările se pot extinde în timp scurt.
            S-a întâmplat acest lucru, joi, 15.06.2023, într-un  depozit de materiale de construcții, din municipiul Odorheiu Secuiesc. Depozitul a luat foc, cel mai probabil din cauza unor lucrări cu apartul de sudură, fără respectarea normelor de protecție.
La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara mecanică și o ambulanță SMURD. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reușit să stingă flăcarile fără ca acestea să se extindă. Suprafața afectată a fost de aproximativ 30 mp.
            Pentru evitarea unor astfel de evenimente, reamintim cetățenilor că efectuarea lucrărilor de sudare, tăiere, lipire sau a altor asemenea operaţiuni, care prezintă pericol de incendiu, se poate executa în siguranță numai după ce s-au luat măsuri pentru îndepărtarea sau protejarea materialelor combustibile.
            De asemenea, în locurile în care se desfășoară astfel de activități trebuie să fie asigurate mijloace de limitare şi de stingere a incendiilor.
            Tot ieri, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile: Corbu (2), Bălan (2) și Sândominic (2).
            În continuare, pompierii rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
             Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                                                               COMPARTIMENTUL INFORMARE  
                                                                                           ȘI RELAŢII PUBLICE
                     
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor din ultimele 24 de ore

11 Apr 2024 282

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

27 Feb 2024 423

ISU Harghita Bilanț

13 Feb 2024 405

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor din prima zi a lunii februarie

02 Feb 2024 481

ISU HarghitaIntervențiile din ultimele 24 de ore

11 Jan 2024 432