ISU Harghita Mare atenție la coșurile de fum!

BULETIN  INFORMATIV
 
Mare atenție la coșurile de fum!
Ieri, 30 ianuarie a.c., pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a două incendii izbucnite, cel mai probabil din cauza coșurilor de fum, la blocuri de locuințe situate în municipiul Toplița.
 Astfel, marți, în jurul orelor 10:30 și 22.00, pompierii Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la coșurile de fum, a două blocuri, situate pe străzile Ștefan Cel Mare, respectiv Dealului, în municipiul Toplița. Evenimentele, generate, cel mai probabil, de coșurile de fum necurățate de funingine, nu s-au înregistrat cu daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
Având în vedere frecvența ridicată a incendiilor generate de coșurile de fum în perioadele cu temperaturi scăzute, reamintim faptul că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.
De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
În afara acestor incendii, echipajele SMURD au acționat la 12 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 12 persoane fiind asistate medical. 
          În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
         Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.  
              
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaMare atenție la coșurile de fum! Incendii provocate de coșuri de fum

27 Nov 2023 609