ISU HarghitaNu uitați prevenția poate salva vieți!

BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore
În cursul zilei de ieri, 19 octombrie a.c., pompierii salvatori harghiteni au gestionat 9 intervenții în situații de urgență, dintre care 8  misiuni SMURD, 8 persoane fiind asistate medical. Totodată, echipajele de intervenție au acționat pentru deblocarea unei uși de apartament, în localitatea Bălan.
În această dimineață, în jurul orei 05:00, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT,  privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Miercurea Ciuc (2) și Sândominic (2).
Având în vedere că sezonul rece își face simțită prezența din ce în ce mai mult, asigurați verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată.
O altă măsură foarte importantă constă în stingerea focului din sobă înainte de culcare, pentru înlăturarea pericolului intoxicării cu monoxid de carbon.
De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni.
Fiți responsabili și instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră. Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.
Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Nu lăsați copiii niciodată nesupravegheați, iar celor mai vârstă, părinți și bunici, explicați-le cât de important este să nu adoarmă cu focul aprins în sobă.
Nu uitați prevenția poate salva vieți! Informații privind măsurile de prevenire și modul adecvat de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin descărcarea aplicației DSU din AppStore și Google Play.
În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.