ISU Harghita O persoană a decedat în urma producerii unui incendiu, în localitatea Mugeni

BULETIN  INFORMATIV
 
O persoană a decedat în urma producerii unui incendiu, în localitatea Mugeni
 
Miercuri, 25.10.2023, în jurul orei 15:15, a fost anunțat un incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Mugeni. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere. La sosirea forțelor de intervenție, arderea era localizată de către SVSU Mugeni, iar în urma recunoașterii s-a constatat faptul că în interiorul anexei a fost surprinsă de incendiu, o persoană, care, din nefericire, era decedată, carbonizată (femeie, 64 de ani). S-a intervenit pentru stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 15:30. Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumat. Pagubele materiale înregistrate au constat în articole vestimentare, mobilier (pat) precum și degradarea anexei și a acoperișului, pe o suprafață de circa 10 mp.
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului vă recomandăm:
✔️nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;
✔️dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
✔️dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
✔️stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.
 Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6 intervenții pentru acordarea de prim ajutor, 6 persoane fiind asistate medical de către echipajele SMURD. În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit la o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui scurtcircuit electric la consola de branșament a unei locuințe, de pe strada Gabor Aron, din municipiu.                
 De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT,  privind prezența animalelor periculoase (urs), în localitatea Brădești.
 Fiți prevăzători și respectați recomandările noastre! Informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de situații de urgență, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația de mobil DSU, de pe App Store și Google Play.
 Noi rămânem la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
 
 

 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragic accident feroviar, în județul Harghita. O persoană a fost lovită de tren

26 Jan 2024 6404

Tragedia nopții! Un tânăr de 16 ani a murit. Evenimentul care i-a curmat viața

03 Jul 2022 2335

Un bătrân de 86 de ani a murit după ce casa lui a luat foc

22 May 2022 1312

Bărbat de 53 de ani decedat într-un incendiu în judeţul Harghita

24 Apr 2022 1130