ISU HarghitaProiectile descoperite în localitatea Corbu

BULETIN  INFORMATIV
 
Proiectile descoperite în localitatea Corbu
În cursul zilei de ieri, 27.02.2024, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”OLTUL” al județului Harghita a fost solicitat să intervină pentru o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată, în localitatea Corbu. Ajunși la fața locului, specialiștii au identificat un proiectil șrapnel calibru 75 mm și un proiectil exploziv calibru 76 mm, descoperite de către un detectorist autorizat, într-o curte, provenind, cel mai probabil, din conflictele armate. Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, urmând să fie distruse ulterior.
În cazul în care se descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, pompierii harghiteni reamintesc cetățenilor să respecte următoarele măsuri:
  • să nu miște, de pe locurile în care se află, elementele de muniție descoperite;
  • să nu încerce să dezmembreze/demonteze și să nu predea la operatorii economici (societățile comerciale care au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase) elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor unelte/ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.
Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și intervențiilor derulate de salvatori pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 7 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.
De asemenea, echipajele de stingere au acționat cu promptitudine pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, în localitățile Corbu și Gheorgheni, fiind afectată o suprafață totală de circa 2,5 ha.
Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
De asemenea, descărcați gratuit aplicația mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit
 
                          COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.