ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier

Nr. 42 din 16 octombrie 2023
        
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, acordarea de prim ajutor, salvarea animalelor din medii ostile vieții și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  69 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (13- 15.10.2023).
La nivel județean, 52 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
     
      !    În data de 14.10.2023, în jurul orei 13:00, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, în municipiul Slobozia ( zona Combinatului), în care au fost implicate patru autoturisme și șapte persoane. În urma coliziunii au rezultat două victime ( una de sex masculin și cealaltă de sex feminin), conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au primit îngrijiri medicale la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare de specialitate.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
     !   Tot în data de 14.10.2023, în jurul orei 16:00, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Sfântu Gheorghe, în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului a rezultat o victimă, conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de către echipajul SMURD, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.
       
       !  În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs pe DN2, km 55, în care a fost implicat un echipaj al SAJ Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Urziceni. Pentru acestă misiune au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, iar în sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
 

        !  De asemenea, în seara zilei de duminică, în jurul orei 19.00, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Movilița, pe DN 2, în care au fost implicate 3 autoturisme și nouă persoane. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, pentru niciuna dintre persoane nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească.
 
         !  Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării evenimentului ,,Târgul de toamnă 2023”, precum și a Festivalului Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană ,,La Casa Tudorii”.

        !    De asemenea, în data de 15.10.2023, în jurul orei 15:00, Detașamentul de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit la o misiune de salvare, a unei cățel căzut într-o fântână, cu o adâncime de aproximativ 10 metri. Patrupedul a fost extras în siguranță, cu ajutorul mijloacelor din dotare și predat în siguranță proprietarului.
 
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, 5 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și stuf), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise.
 
!  În dimineața zilei de vineri, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească (grajd), pe raza localității Țăndărei. La fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului au ars 20 de baloți de paie și acoperișul grajdului.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise.
Din fericire nu au fost surprinse animale în interiorul anexei.
 
!  Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, pe raza localității Ciochina. La locul solicitării au fost alocate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar în sprijinul acestora a acționat și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. În urma evenimentului au ars: casa în proporție de 90%, mobilierul și articole electrocasnice.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.
Din nefericire, după lichidarea incendiului, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 65 de ani, carbonizată.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               
                                         Compartimentul Informare și Relații Publice  
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 468

Ialomița Un bărbat a ars de viu în incendiul ce i-a mistuit locuința. O altă persoană a fost rănită

11 Apr 2023 1317

Accident mortal în județul Ialomița. Trei victime, printre care și un copil. O persoană a decedat (GALERIE FOTO)

15 Dec 2022 1692

ISU Ialomița Buletin de presă -Accident rutier produs pe DN 2, la ieșire Municipiul Urziceni

20 Aug 2021 1193

ISU Ialomița Buletin informativ -09.07.2021

09 Jul 2021 907

ISU Ialomița Buletin informativ - Accident rutier în comuna Glodeanu Siliștea sat Cotorca

08 Jul 2021 966

ISU Ialomița Circulație blocată pe DN 1D. Capul tractor al unui camion a părăsit partea carosabilă. Containerul a rămas pe șosea

16 Jun 2021 1892

UPDATE Accident rutier grav în județul Ialomița. Cinci victime. Un copil decedat

30 Apr 2021 2426

Accident rutier grav în judeţul Ialomiţa. Patru victime din două autoturisme. Maşinile sunt complet distruse (galerie foto)

15 Dec 2019 4874

Persoană căzută în fântână, salvată de pompieri de la ISU Ialomița

02 Aug 2018 1439