ISU IalomițaMisiunile pompierilor ialomițeni în perioada sărbătorilor Pascale

   Nr.12 din 18 aprilie 2023                                                                                                                   
                                                                                                             
                                                                                                                 
Comunicat de presă
Misiunile pompierilor ialomițeni în perioada sărbătorilor Pascale
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
          În cele patru zile (14-17.04.2023), la nivelul județului, s-au înregistrat 95 de intervenţii, dintre care 6 pentru stingerea incendiilor, 76 de cazuri SMURD, 8 intervenții în cazul accidentelor rutiere şi 5 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
În data de 14 aprilie, în jurul orei 00.30, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, la un accident rutier, produs în comuna Stelnica, în care a fost implicat un autoturism și 5 persoane. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, care, după acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului au fost transportate la Spitalul Municipal Fetești.
 
Tot în data de 14 aprilie, în jurul orei 04.30, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință din municipiul Urziceni. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, articole de mobilier și articole textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiilor electrice în locuințele şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:
- nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;
- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
- nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;

- nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;
Pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte, apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații;

Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.
 
În data de 15 aprilie, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe raza localității Iazu, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale SAJ Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior trei persoane( doi adulți și un minor cu vârsta de aproximativ 9 ani) au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații suplimentare, iar celelalte două au refuzat transportul la unitatea spitalicească.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
În perioada menționată, pompierii ialomițeni au intervenit pentru lichidarea a trei incendii de vegetație uscată, produse pe raza localităților Giurgeni, Ograda și Fetești, în urma cărora au ars aproximativ două hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
 
Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării următoarelor evenimente:
  1. Asigurarea măsurilor specifice cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal, în comuna Gheorghe Doja, în data de 14.04.2023;
  2. Asigurare măsuri P.S.I. pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale la Catedrala
„Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Urziceni, în data de 15.04.2023;
  1. Asigurare măsuri P.S.I. pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale la Catedrala
„Înălțarea Domnului și „Mănăstirea Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia, în data de 15.04.2023;
  1.  Asigurare măsuri P.S.I. pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Țăndărei, în data de 15.04.2023;
  2. Asigurare măsuri P.S.I. pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale la Catedrala „Sfânta Treime” din municipiul Fetești, în data de 15.04.2023.
 
 
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.         
                              
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.