ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu

Nr.13 din 03 aprilie 2024     
                                                                                          
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 37 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (02.04.2024).
La nivel județean, 26 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
  • În data de 2 aprilie, în jurul orei 11:50, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare. În sprijinul acestora au acționat și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
În urma coliziunii 4 persoane, conștiente și cooperante au fost asistate medical la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la o unitate spitalicească.
 
  • Salvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă gospodărească, în localitatea Bordușani.
Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care prezenta arsuri de gradul I la nivelul membrelor superioare, ulterior aceasta nu a necesitat transportul la o unitate medicală. În urma evenimentului a ars anexa gospodărească. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
  • Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la un adăpost metalic, în localitatea Amara. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scântei mecanice. A ars adăpostul metalic în proporție de 80%.
  • Detașamentul de pompieri Urziceni, cu o autospecială de descarcerare a intervenit la un accident rutier, produs în comuna Glodeanu Sărat, sat Pitulicea, în care a fost implicat un autoturism. În urma impactului a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată. După acordarea primului ajutor medical, persoana a fost transportată la spital pentru investigații medicale.
  • De asemenea, pe fondul avertizării meteorologice de cod portocaliu de vânt puternic, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru înlăturarea unui acoperiș de bloc căzut pe un autoturism, în municipiul Urziceni. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
 
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați aproximativ 3000 de metri pătrați de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost foc deschis în spații deschise, jar sau scântei și fumatul în locuri nepermise.
Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 305

Trei bărbați au căzut cu mașina, în brațul Borcea, în această noapte. Doi sunt captivi în mașină. Intervin salvatorii de la Fetești

03 Jul 2021 3741