ISU Iași63 intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

BULETIN INFORMATIV NR. 129
63 intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 63 de evenimente, dintre care amintim:
  • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • 1 misiune pentru stingerea unui incendiu produs la un stâlp, în localitatea Dorobanț, comuna Aroneanu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.
  • 1 intervenție pentru stingerea unui incendiu la o butelie, urmată de o explozie a acumulărilor de gaze, la o locuință din localitatea Cârlig, comuna Popricani, în urma căruia, proprietarul, în vârstă de 62 de ani a fost evacuat de sub dărâmături. Din locuință au fost evacuate 3 butelii GPL, iar o persoană de sex feminin s-a autoevacuat. Victima, de sex masculin, a fost transportată la spital. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost folosirea focului deschis în spații închise.
  • 2 misiuni la accidente rutiere produse în: municipiul Iași, strada Moara de Foc, unde au fost implicate 3 autoturisme, rezultând 4 victime, din care 3 dintre acestea au fost transportate la spital; localitatea Boureni, comuna Balș, unde un autotren a derapat și a ieșit de pe partea carosabilă. Nu au fost înregistrate victime.
Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 41 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 4 alte misiuni:
  • 1 intervenție în localitatea Bârnova, pentru salvarea unei pisici blocate într-un perete.
  • 1 misiune pentru asistența persoanelor în localitatea Mogoșești.
  • 1 misiune pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.
  • 1 exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 14 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 14 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma cărora au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care 41 de avertismente și 6 amenzi, în cuantum de 16.500 lei.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Iași63 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

12 Mar 2024 370

ISU Iași -Intervenții ale pompierilor ieșeni

26 May 2023 638

ISU Iași -Intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

25 May 2023 510

ISU Iași -63 intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

19 May 2023 540

ISU PrahovaMisiuni relevante ale pompierilor prahoveni

24 Apr 2023 450

ISU Prahova Buletin informativ - 21.11.2022

21 Nov 2022 723

ISU Harghita Buletin informativ - 14.02.2022

14 Feb 2022 728

ISU Prahova Buletin informativ - 3.06.2021

03 Jun 2021 670