ISU Iași Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis

BULETIN INFORMATIV NR. 114
Misiunile pompierilor ieșeni din ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 49 de evenimente, dintre care amintim:
  • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor produse la punctele de colectare a deșeurilor în municipiul Iași. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise și folosirea unui mijloc de încălzire improvizat.
  • 33 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 3 misiuni la accidente rutiere produse în municipiul Iași. Echipajele de intervenție au asigurat măsurile de prevenire specifice și de acordare a aprimului ajutor calificat.
  • 8 alte misiuni:
  • 4 exerciții de simulare la cutremur și activități de informare preventivă în obiective cu domenii de activitate diferită, cu ocazia Zilei Internaționale a ShakeOut – The Great Shake Out Earthquake Drills, în municipiul Iași.
  • 1 exercițiu cu forțe și mijloace în teren la o clădire mixtă cu birouri și zonă comercială, cu un aflux mare de persoane, din municipiul Iași.
  • 1 intervenție pentru asistența unei persoane căzute la domiciliu.
  • 1 misiune pentru salvarea unui câine blocat într-un gard și o placă de beton.
  • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingerea a incendiilor, la nevoie, la meciul de fotbal CSM Politehnica Iași – Sepsi Sfântul Gheorghe.
  • 3 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Cantina unei școli a luat foc, în Iași. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului

23 Jan 2024 6637

Autoturism BMW mistuit de flăcări la stația de Taxare de la Fetești (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Aug 2023 3678