ISU Iași Competiţia naţională de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat

Competiţia naţională de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat

În perioada 04 – 06 septembrie 2023, municipiul Iași este gazda celei de-a IX-a ediții a Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat. Concursul reuneşte 18 echipe la start, dintre care 13 din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă (Alba, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Vâlcea) și cel al municipiului Bucureşti - Ilfov, precum şi câte una din cadrul Facultății de Pompieri și a Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, de asemenea, este invitat un echipaj din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova și o echipă de voluntari a ISU Iași.

Echipajele vor fi supuse, pe parcursul a două zile (5 și 6 septembrie), la două probe, precum „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat” prin care îşi vor testa deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente.

Echipa de descarcerare are în componență 6 membri, având ca obiectiv dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește salvarea victimelor, în care se urmăresc: comanda intervenției, siguranța, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească, folosirea eficientă a echipamentului; identificarea celor mai bune tehnici de descarcerare, cât și promovarea ideilor inovatoare privind tehnicile de descarcerare.
Echipa de acordare a primului ajutor calificat este formată din 3 paramedici, având ca obiective: aplicarea și respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienții traumatizați; dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește acordarea primului ajutor calificat pacienților traumatizați.

Competiția, organizată de către IGSU și ISU Iași, cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Iași, Primăriei Municipiului Iași, Consiliului Județean Iași, TVR Iași, TeleM Iași, UPU – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Spiridon” Iași, Renault Grup – Centrul Tehnic Titu, Datasec Consulting SRL, Medimpact SA, Deltamed, Continental România, Rotaract Iași, Selgros România, Siorom SRL, Crucea Roșie România – Filiala Iași, Hotel Capitol Iași, Hotel Internațional Iași, Hotel Moldova Iași, Magic View SRL, are scopul de a identifica şi de a face schimb de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere şi a acordării primului ajutor calificat, dar şi de a îmbunătăţi pregătirea practică în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat.

În prima zi a competiției se va amenaja zona de concurs, pe Pietonalul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași și se vor desfășura atât ședința tehnică, cât și verificarea și omologarea accesoriilor și materialelor folosite în concurs.
Probele de concurs „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat” se vor desfăşura pe Pietonalul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.
Programul competiției pentru zilele de 5 și 6 septembrie este următorul:
  1. 5 septembrie a.c.:
  2. ora 09:00 – 09:30 – festivitatea de deschiderea competiției cu intonarea imnului de stat; 
  3. ora 09:30 – 18:00 – extragerea plicurilor cu scenariile simple de către șefii de lot, pregătirea bazei materiale și desfășurarea probelor de concurs;
  4. ora 18:30 – 19:00 centralizarea rezultatelor și realizarea clasamentului pentru prima zi de concurs.
  5. 6 septembrie a.c.:
  6. ora 08:00 – 09:00 – extragerea plicurilor cu scenariile complexe de către șefii de lot și pregătirea bazei materiale;
  7.  ora 09:00 – 13:00 – desfășurarea probelor de concurs;
  8. ora 13:00 – 13:30 – pregătirea pentru festivitatea de premiere;
  9. ora 13:30 – 14:30 – omologarea rezultatelor și desfășurarea festivității de premiere.
Evenimentul este deschis publicului și va fi transmis on-line de către posturile de televiziune partenere, cât și pe pagina de facebook instituțională.
Le dorim succes tuturor participanților la competiție!
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Cantina unei școli a luat foc, în Iași. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului

23 Jan 2024 6533

Casă cuprinsă de flăcări, în Iași! Ce s-a întâmplat cu proprietara de 96 de ani (FOTO)

22 Jan 2024 751

Incendiu la acoperișul unei case, în județul Iași. O femeie de 95 de ani a suferit arsuri la nivelul feței

22 Jan 2024 658

Arde o casă! Forțele și mijloacele de intervenție, suplimentate

21 Jan 2024 852

Accident rutier la Iași! O victimă încarcerată! Un TIR și un autoturism, implicate (GALERIE FOTO)

17 Jan 2024 770

Probleme la Muzeul Universității din Iași. Pompierii intervin la fața locului

12 Jan 2024 720

UPDATE. Apartament cuprins de flăcări! Un copil de cinci luni și mama lui, în stare gravă! (FOTO)

10 Jan 2024 999

Pompierii din Iași, în misiune de iarnă. Zeci de persoane rămase blocate in zăpadă, în 15 mașini

09 Jan 2024 771

Incendiu cu final tragic la o casă din Iași

27 Dec 2023 805

UPDATE. Accident rutier cu victime în Iași! Două mașini implicate

25 Dec 2023 1157

Accident rutier în județul Iași! Sunt mai multe victime. O persoană, decedată (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 912

Alertă la Iași! Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu la un apartament

06 Dec 2023 939

Urgență în Iași Incendiul dintr-un bloc pune în pericol locatarii! (FOTO)

29 Nov 2023 977

Accident rutier cu victime DN 28!

28 Nov 2023 1090

Accident în Iași O autocisternă condusă de un șofer din Ucraina a părăsit partea carosabilă și a intrat în curtea unei case!

25 Nov 2023 1067