ISU IașiPe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor

BULETIN INFORMATIV NR. 48
212 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 48 de ore
 
În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 212 evenimente, dintre care amintim:
  • 4 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • 2 incendii izbucnite la vegetația uscată, în localitățile Lunca Cetățuii și Crivești, fără victime. În urma incendiilor au ars aproximativ 16 hectare de vegetație uscată. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 1 incendiu produs la un depozit, din municipiul Iași, calea Chișinăului, fără victime. În urma incendiului au ars aproximativ 15 metri pătrați de panouri, dintr-un birou. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui cablu electric defect.
  • 1 incendiu izbucnit la un punct de colectare a deșeurilor menajere, în orașul Hârlău, strada Păstorel Teodoreanu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 5 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitățile Breazu, Horlești, Dumești, Valea Satului și municipiul Iași. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 120 proiectile de diferite calibre, 2 focoase, 2 bombe de aruncător și o grenadă.
  • 72 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 6 intervenții de asigurare măsuri specifice: degajare panouri publicitare (3 intervenții în municipiul Iași); degajarea unui stâlp din lemn, în localitatea Lespezi și două misiuni pentru degajarea a doi arbori, în municipiul Iași, care puneau în pericol trecătorii și autoturismele parcate.
  • 3 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 2 intervenții la accidente rutiere produse în localitatea Vulturi și în municipiul Iași. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice la evenimentele rutiere. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 2 exerciții și activități de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 1 misiune pentru transportul unei persoane supraponderale.
  • 1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
  • 96 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 8 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență.
  • 12 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 5 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului au participat la 7 activități de avizare/autorizare și a celor de soluționare a petițiilor din domeniul situațiilor de urgență.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectorii ISU „Dobrogea“ au descins în mall-urile şi cinematografele din Constanța

17 Nov 2015 1709

Amenzi de peste 400.000 lei ISU a constatat 134 deficienţe la unităţi de alimentaţie publică, săli de cinematograf şi mall-uri din Constanţa

16 Nov 2015 1232