ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

BULETIN INFORMATIV
NR. 59 din 16 iunie 2023
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină în 43 de evenimente, dintre care 11 au fost intervenții în situații de urgență și 32 urgențe medicale. De asemenea, în acest interval, au fost desfășurate 6 activități de îndrumare și control.
Pe parcursul zilei de ieri, 31 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. În toate cazurile, paramedicii au acordat prim ajutorul medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.                       
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în orașele Sinaia, Băicoi și Comarnic, pentru verificarea rețelelor de hidranți, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Joi seară, în jurul orei 21:35, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au acționat pentru extragerea unor persoane (bărbați) căzute într-un canal de aproximativ 5 m adâncime, în comuna Bucov, sat Pleașa. În prima fază, doar una dintre persoane a căzut în canal, iar cel de-a doua a încercat să îi vină în ajutor, până la sosirea forțelor de intervenție, însă fără succes.
Imediat, la locul indicat s-au deplasat pompierii cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Odată sosiți, salvatorii au acționat prompt și au reușit extragerea persoanei rănite, ulterior aceasta fiind transportată la spital. Cealaltă persoană implicată nu a necesitat îngrijiri medicale.
 
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
***
 
În continuare, pompierii salvatori prahoveni rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

20 Apr 2023 502