ISU PrahovaIntervenții relevante

BULETIN INFORMATIV
NR. 36 din 12 martie 2021

În perioada 11 – 12 martie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni, din care 11 au fost intervenții în situații de urgență, 18 urgențe medicale și 4 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii, o recunoaștere, 2 exerciții de antrenament, precum și în alte 6 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, transport vaccinuri la centre etc.
18 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în localitățile Cepura și Bușteni și municipiul Ploiești, în urma nu au fost victime.


Echipajele de pompieri au fost alertate de urgență, aseară în jurul orei 21:57, în localitatea Șirna pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbuncit la o locuință. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta într-un dormitor, pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cuprinzând obiectele de mobilier. Focul, a pornit cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă. La fața locului au fost mobilizate operativ 3 echipaje de stingere și unul de descarcerare pentru asigurarea iluminatului în zona evenimentului. Pompierii au reușit să protejeze întreaga locuință, fără ca flăcările să producă însemnate pagube materiale.


Un alt incendiu de apartament a mobilizat pompierii din cadrul Detașamentului Câmpina. Alarma s-a dat ieri, în jurul orei 12:16, la un bloc situat pe strada Carol I.  La fața locului au fost mobilizate 2 echipaje de stingere și o ambulanță. La sosirea echipajelor, incendiul a fost stins de către un pompier care se afla în timpul liber. Incendiul se manifesta la parterul blocului, cuprinzând tabloul electric și extinzandu-se către materiale combustibile din apropiere. Totodată, pompierul a scos din imobil o femeie cu atac de panică.

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02:38, pompierii militari au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe DN1 – pe raza localității Bușteni. Un autotren fără încărcătură a derapat, a rupt bara de protecție și a rămas suspendat existând pericolul de probușire de la aproximativ 5 m, în albia râului Prahova. Șoferul nu a fost rănit.



Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU PrahovaIntervenții relevante

10 Jul 2023 583

ISU PrahovaMisiuni relevante ale pompierilor prahoveni

24 Apr 2023 440