MAELansarea programului anual de burse oferite de România, prin intermediul MAE,

17 ianuarie 2024
 
Comunicat de presă
Lansarea programului anual de burse oferite de România, prin intermediul MAE, cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat marți, 16 ianuarie 2024, Programul anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025, pe baza Hotărârii Guvernului nr. 288/1993 privind școlarizarea în România a cetățenilor din alte țări.
Programul este derulat prin intermediul MAE și urmărește dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, precum și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel global.
Procedura de accesare a Programului a fost digitalizată integral, prin dezvoltarea de către MAE, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, a unei platforme online multi-device pentru depunerea și analizarea candidaturilor pentru acest instrument. Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse.
Studenții străini reprezintă o punte de legătură între România și statele lor de origine și sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă și un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătățire a accesului la educație la nivel global”, a subliniat secretarul de stat pentru relații instituționale Janina Sitaru.
Candidații interesați de Programul de burse pentru anul universitar 2024-2025 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa https://scholarships.studyinromania.gov.ro/, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secțiunea Burse oferite cetățenilor străini de statul român prin MAE (https://www.mae.ro/node/10250).
Aplicațiile individuale ale candidaților pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie - 16 martie 2024, rezultatele selecției urmând a fi anunțate în jurul datei de 15 iulie 2024. Mai multe detalii privind condițiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite și documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obținute accesând site-urile menționate mai sus.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.