MAIDeschiderea oficială a „Programului de formare profesională dedicat diplomaților din state africane“

24 octombrie 2023
 
Comunicat de presă
Deschiderea oficială a „Programului de formare profesională dedicat diplomaților din state africane“
 
Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Institutul Diplomatic Român (IDR) și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), a lansat luni, 23 octombrie 2023, prima ediție a programului de pregătire cu tema „Program de formare profesională dedicat diplomaților din state africane.
Programul își propune consolidarea capacității instituționale a ministerelor de externe din state din Africa sub-sahariană prin transfer de cunoștințe pe teme de politică externă europeană și euro-atlantică.
La deschiderea oficială au participat secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice, Traian Hristea, directorul Institutului Diplomatic Român, Liliana Popescu și directorul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, Daniela Dobre.
În intervenția sa, secretarul de stat a subliniat angajamentul României pentru aprofundarea dialogului cu statele de pe continentul african, atât din perspectiva relațiilor tradiționale, cât și din cea a cooperării bilaterale actuale. În acest context, a evidențiat rolul programului de pregătire în consolidarea contactelor interumane și diplomatice între România și statele africane participante.
Programul se desfășoară în perioada 23-27 octombrie 2023 și reunește cursanți provenind din 12 state africane - Africa de Sud, Angola, Coasta de Fildeș, Etiopia, Ghana, Kenya, Mauritania, Mozambic, Namibia, Nigeria, Republica Democratică Congo, Tanzania, precum și reprezentanți ai Uniunii Africane și ai instituțiilor publice din România.
Cursul este finanțat din bugetul de asistență pentru dezvoltare al MAE prin intermediul RoAid și implementat în parteneriat cu IDR.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.