Poliția Municipiului București - Actiune a politistilor Capitalei

Nr.126 din 30 aprilie 2024
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR CAPITALEI
 ÎN CONTEXTUL SĂRBĂTORILOR PASCALE
 
La data de 29 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 5, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București  și al polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 - Serviciul Control Activități Comerciale, au organizat și desfășurat controale economico-financiare, asupra activității comerciale a mai multor societăți din Capitală, care au ca obiect de activitate comerțul cu carne și produse din carne, în contextul Sărbătorilor Pascale.
 
Prin acțiunile întreprinse, s-a urmărit modul în care este respectată, aplicată și materializată în documente financiar-contabile legislația din domeniu.
 
Astfel, în urma controalelor efecuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 5, împreună cu polițiștii Secțiilor 19 și 24  Poliție și cu sprijinul instituțiilor abilitate, a fost verificată legalitatea înființării și funcționării a 16 societăți comerciale, cu puncte de lucru în două piețe din Sectorul 5.
 
De asemenea, a fost verificat și modul de desfășurare a activităților de achiziție, depozitare și comercializare a cărnii și produselor din carne.
 
În acest context, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.
 
Verificările sunt continuate cu privire la întreaga activitate a societăților implicate, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Municipiului București - Actiuni ale politistilor Capitalei

24 Apr 2024 389