Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

Nr. 123 din 26 aprilie 2024
 
PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI
ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNȘELĂCIUNE
 
La data de 24 aprilie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6  au pus  în executare 8 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
 
În fapt, în perioada 2022 - prezent,  trei persoane, cu spijinul altor trei, ar fi realizat un mecanism de fraudare și ar fi înființat trei societăți comerciale, iar prin intermediul platformelor de socializare, ar fi făcut campanii de recrutare parteneri pentru vânzarea de produse sau cursuri online.
 
Astfel, bănuiții ar fi indus în eroare, atât clienții care s-ar fi înscris în aceste campanii și care ar fi plătit sume modice, respectiv 100 de lei de persoană, fără a obține beneficiile promise, cât și firmele de curierat prin care ar contracta servicii în condiții cât mai avantajoase,  pe care, încă de la început, intenționează să nu le achite.
 
Totodată, s-a mai stabilit faptul că, prejudiciul cauzat este de aproximativ 690.000  de lei, 390.000 lei fiind în dauna firmelor de curierat și 300.000 de lei în dauna persoanelor fizice.
 
În vederea administrării materialului probator, la data de 24 aprilie 2024, au fost puse în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
 
De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme, în valoare de aproximativ 45.000 de euro.
 
Cei trei bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar față de doi dintre aceștia a fost dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Municipiului București - Percheziții în Municipiul București și județele Buzău și Brăila, într-un dosar penal de înșelăciune și fals informatic

12 Apr 2024 341