Poliția Română - Articole pirotehnice confiscate la Buzău

Nr. 1.495 din 12 decembrie 2023
 
PESTE DOUĂ TONE ȘI JUMĂTATE DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI
 
Vineri, 8 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi Şi Substanţe Periculoase Buzău, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, au desfășurat activități în baza planului de acțiune „PIROTEHNIC 2023”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.
Video - https://youtu.be/-P62ZBgQUD8
 
În acest context, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială, din municipiul Buzău, au fost descoperite 2.576 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F1 și P1.
 
Din investigaţii a reieşit că societatea este autorizată pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoria F1, în limita a 100 de kilograme.
 
Poliţiştii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor 920.000 de articole pirotehnice, în valoare totală de 460.000 de lei.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar verificările sunt continuate de către polițiști.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.