Poliția Română - D.C.C.O - Trafic de droguri

Nr. 1.259 din 30 octombrie 2023
 
CERCETAȚI PENTRU CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT ȘI TRAFIC INTERNAȚIONAL DE DROGURI
 
Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.
Video - https://youtu.be/GVrz5FUJMRU
 
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în intervalul mai – octombrie 2023, bănuiții s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, care ar fi fost coordonat de către un bănuit de origine albaneză (trimis în judecată, la data de 27 ianuarie 2023, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare https://diicot.ro/mass-media/3860-comunicat-de-presa-05-02-2023) și ar fi organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare, pe teritoriul României, a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină).
 
Aceștia ar fi utilizat un autoturism destinat acestei activități, ce avea un compartiment special amenajat pentru ascunderea drogurilor.
 
Astfel, liderul grupului ar fi procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la data de 27 octombrie 2023,  ar fi pătruns în România o femeie, de origine muntenegreană.
 
Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către un cetățean român, care s-ar fi deplasat cu un scuter și ar fi realizat escortarea autoturismului.
 
Astfel, la data de 28 octombrie 2023, bănuiții au fost prinși în flagrant delict, după ce ar fi introdus în România, în scopul comercializării, peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 de euro.
 
La data de 29 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 persoane bănuite (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român).

 
În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor 3 bănuiți, pentru 30 de zile.  
 

Acțiunea a fost una de o importanță deosebită din prisma faptului ca destinatarii drogurilor ar fi fost membrii unor rețele de traficanți de droguri de mare risc specializați în distribuția de heroină, ce și-ar fi desfășurat activitatea în municipiul București și în județul Ilfov.
 
Una dintre aceste persoanele implicate este un bărbat, care ar fi alimentat piața ilegală de heroină și ar fi avut o metodă de distribuție deosebit de ermetică.
                                                                                                                                                                        
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției de Asigurare Logistică Integrată a Ministerului Afacerilor Interne, al polițiștilor Institutului Național de Criminalistică - Poliția Română, al echipajelor canine din cadrul Autorității Vamale Române și al jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Droguri cumpărate din Portul Constanța? Poliţiştii fac verificări după situaţia prezentată de liderul Sindicatului Europol din România

21 Dec 2023 955

Focuri de armă în Italia. Un român a refuzat o afacere cu cocaină de 1 milion de euro

25 Mar 2022 1415

UPDATE Premieră pentru Constanța. Cantitate uriașă de droguri, distruse de Poliția Română în Lumina (galerie foto + video)

11 Dec 2019 4876

Operațiune de căutare a drogurilor, demarată pe litoralul bulgăresc. 150 de pachete susceptibile, descoperite de autorități

10 Apr 2019 2393

Peste o tonă de droguri confiscate, distruse de Poliția Română

17 Dec 2017 1741

Droguri de un miliard de euro se află în posesia Poliţiei Române

01 Aug 2016 1806

Zeci de percheziții, zeci de persoane reținute şi droguri confiscate în numai o săptămână

29 May 2016 1649

O rețea de traficanți de heroină care opera în toată Europa, inclusiv în România, destructurată

20 Nov 2015 2150