Poliția Română - Direcția de Poliție Transporturi a organizat o acţiune de control

Nr. 773 din 19 iulie 2023
 
ACȚIUNI ÎN ZONA AEROPORTURILOR, PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE
 
La data de 17 iulie a.c., Direcția de Poliție Transporturi a organizat  o acţiune de control, privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere”, în zona aeroporturilor civile din România.
 
În cadrul acțiunii, au fost verificate 195 de autovehicule, au fost legitimate 234 de persoane, fiind aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.215 lei.
 
Din totalul sancţiunilor, 12 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 58 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și două la alte acte normative.
 
Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere.
 
Exemple:
 
1. La data de 14 iulie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sibiu au depistat, în flagrant delict, un bărbat, domiciliat în municipiul Sibiu, în timp ce se deplasa în regim de taxi, având modificări la data de valabilitate a certificatul profesional pentru conducătorii auto.
 
În urma verificărilor efectuate la Autoritatea Rutieră Română – Agenția Teritorială Sibiu, s-a stabilit că atestatul conducătorului nu mai este valabil și nici nu apare în evidențe cu alt atestat profesional valabil.
 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
 
2. La data de 14 iulie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Poliție Transporturi Aeriene Craiova au oprit pentru control un autoturism taxi care efectua o cursă având ca destinație Aeroportul Craiova.

 
Conducătorul auto, un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Craiova, la finalul cursei, nu ar fi emis și înmânat bonul fiscal clientului, fiind sancționat contravențional.
 
Totodată, la controlul documentelor, s-a constatat faptul că, la bordul autoturismului, nu s-a găsit contractul de muncă și cele două ecusoane obligatorii, fapt pentru care a fost reținută autorizația de taxi, pentru 30 de zile.
 
3. La data de 14 iulie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Poliție Transporturi Aeriene Craiova au oprit pentru control un autoturism care efectua activități de transport persoane în regim de taxi.
 
Conducătorul auto, un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Craiova, ar fi prezentat pentru control certificatul de înmatriculare cu inspecția tehnică expirată din data de 5 iulie 2023.
 
Astel, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a copiei conforme cu originalul a autorizației de taxi, pentru 30 de zile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.