Poliția Română - Polițiștii BCCO Bacău Comerț de droguri de risc (canabis) către consumatori, din orașele Comănești și Moinești, județul Bacău

Nr. 1.506 din 15 decembrie 2023
 
 
CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC
 
La data de 13 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
 
Video - https://youtube.com/shorts/kVNLfVxUHUg
 
În sarcina primului bărbat s-a reținut că, în perioada noiembrie – decembrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale și în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri de risc (canabis) către consumatori, din orașele Comănești și Moinești, județul Bacău.
 
De asemenea, la data de 13 decembrie 2023, acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, în autoturismul său, aproximativ 500 de grame de canabis, destinate comercializării, achiziționate anterior de la cel de-al doilea bărbat, cu suma de 13.000 de lei.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă.
 
După administrarea probelor, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, aceștia fiind ulterior prezentați Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 
La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.