Poliția Română - Polițiștii BCCO Oradea -Produse psihoactive

Nr. 1.504 din 14 decembrie 2023
 
PERSOANE CERCETATE PENTRU EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, precum și pentru complicitate la săvârșirea aceleași infracțiuni.
Video: https://youtu.be/0wz77IezW_Q
 
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că, la data de 12 decembrie a.c., persoanele cercetate, aflate într-un autoturism, au fost prinse în flagrant delict de către polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș II la ieșirea din țară, către Ungaria, una dintre acestea (pasager) având asupra sa peste un kilogram de substanță psihoactivă (2MMC).
 
Astfel, la data de 12 decembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea unei persoane pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.
 
Totodată, în aceeași cauză, a fost luată măsura controlului judiciar față de cea de-a doua persoană, pentru complicitate la săvârșirea aceleași infracțiuni.
 
Ulterior, în cursul zilei de ieri, 13 decembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a persoanei reținute, pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.