MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

Nr. 112
 23 aprilie 2024
 
Angel Tîlvăr: „Acordul de cooperare româno-coreeană în domeniul apărării va oferi oportunități în beneficiul ambelor state, mai ales în ceea ce privește transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului.
 
 
Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul
 
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, 23 aprilie, împreună cu omologul său coreean, Shin Wonsik, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două părți.
Acordul a fost semnat la Palatul Prezidențial din Seul, în prezența președinților celor două țări, Klaus Werner Iohannis, respectiv Yoon Suk Yeol.
Referitor la semnarea acordului de cooperare militară, ministrul Tîlvăr a subliniat că, din regiunea Indo-Pacifică, Republica Coreea a fost primul stat cu care România a încheiat, în 2008, un Parteneriat Strategic.
 „Sunt convins că acest acord va oferi o bază solidă pentru cooperarea noastră viitoare în domeniul apărării, în beneficiul ambelor state. Cred că există o varietate de domenii şi proiecte de interes pentru România şi Republica Coreea, mai ales în ceea ce privește transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului“, a transmis ministrul Tîlvăr.
Acordul reprezintă un pas extrem de important în dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării, deschizând noi oportunități de colaborare în domenii precum educația militară, instruirea în comun a personalului, medicina militară, cercetarea și dezvoltarea, precum şi industria de apărare.
 
 
Link poze de la Ceremonia de la Palatul Prezidențial din Seul: https://we.tl/t-Hg1TKDEFjc
Link filmări de la Ceremonia de la Palatul Prezidențial din Seul: https://mab.to/t/UzzlFORpYhB/eu1 
 
 
 

Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.