MApNAntrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023

Nr. 296
 22 august 2023
 
 
Angel Tîlvăr: ,,Militarii din echipa Invictus România, un exemplu pentru toți cei care vor să își depășească limitele”.
 
Antrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 22 august, la ultimul antrenament al echipei Invictus care va reprezenta România, în perioada 9-16 septembrie, la „Invictus Games Düsseldorf 2023”.
În cadrul activității, desfășurată la sala de sport a Statului Major al Forțelor Terestre, ministrul apărării naționale i-a încurajat pe militari și le-a transmis întreaga susținere și apreciere pentru exemplul de curaj și determinare pe care îl transmit societății și pentru dăruirea cu care luptă pentru a reprezenta țara noastră la competițiile sportive, așa cum au făcut-o și în operațiunile militare la care au participat.
„Ne interesează, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, activitatea dumneavoastră, pentru că ceea ce ați realizat până acum ne-a făcut mandri și ne obligă să vă sprijinim cât putem de mult, pentru că ați plătit un preț mare servindu-vă țara. Reprezentați un model pentru români, pentru că, prin exemplul dumneavoastră, ați demonstrat că și atunci când suntem într-o situație specială putem performa și forța limite. Go Invictus!”, a transmis ministrul Tîlvăr.
***
Echipa care va reprezenta România la competiție va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat.
Aceștia vor concura la opt discipline sportive, dintre care șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).
România se află la a patra participare la Invictus Games, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022), în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile, materializate în 26 de medalii, dintre care 11 de aur, 11 de argint și 4 de bronz.
   
                                                                                                                            Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Antrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023

22 Aug 2023 884