MApNDouă aeronave ale Forțelor Aeriene Române continuă să acționeze la stingerea incendiului de pădure din județul Bacău

Nr. 80  4 aprilie 2024
 
 
 
Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române continuă să acționeze
la stingerea incendiului de pădure din județul Bacău
 
 
          Ministrul apărării naționale a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acționeze și joi, 4 aprilie, a treia zi consecutiv, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al localității Târgu Ocna, județul Bacău.
          Aeronavele au decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 12.00.
          Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
          Acțiunea de stingere a incendiului la fața locului este îngreunată de terenul accidentat și de lipsa sursei de apă. 
          Până în prezent, de la începutul misiunii, au fost lansate în total 48 de containere a câte 1000 de litri de apă fiecare, la această oră acțiunea fiind în curs de desfășurare.  
          
 
***
 
        În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.
          Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră - în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.
          De asemenea, aeronavele au intervenit pentru stingerea incendiilor de pădure din Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.