MApNExercițiul „Dacian Spring 2023”

  Nr. 181
12 mai 2023
 
Exercițiul „DACIAN SPRING 2023”
 
Aproximativ 500 de militari români, americani, francezi și italieni au participat la Exercițiul de comandament DACIAN SPRING 2023 - ,,DASP23”, desfășurat, în perioada 8-12 mai, în unități ale Forțelor Terestre Române din Medgidia, județul Constanța și Smârdan, județul Galați.
Militarii implicați în exercițiu fac parte din Comandamentul Multinațional de Divizie Sud–Est/HQ MND-SE, Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est /HQ MN BDE-SE, Brigada de Reacție Rapidă din Franța, Brigada 1 (US) de Luptă/1 (US) BCT, Grupul de Luptă NATO din România cu Franța ca Națiune Cadru / ROU BG ( FRA FN), Grupul de Luptă NATO din Bulgaria cu Italia ca Națiune Cadru / BGR BG (ITA FN).
Scopul ,, DACIAN SPRING 2023” a fost de a valida dislocarea rapidă în timp real a Postului de Comandă al Brigăzii Franceze în zona de operații Sud-Est și procesul de integrare, prin testarea procedurilor NATO și naționale, a forțelor aflate sub comanda și controlul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a apreciat că exercițiul a confirmat capacitatea ridicată de reacție a Grupurilor NATO de Luptă din România și Bulgaria și capacitatea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de a conduce o operație defensivă în aria sa de responsabilitate. „A fost un efort colectiv, care poartă premisele unui succes”, a mai spus Generalul Petrescu.
„Exercițiul reprezintă o oportunitate pentru toate structurile participante de a testa nivelul de interoperabilitate, iar experiența acumulată în urma acestuia va contribui la perfecționarea planificării și executării activităților următoare”, a subliniat comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul maior Dorin Toma.
 
 
            Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful Statului Major al Apărării a participat la Medgidia la exercițiul Dacian Spring 2023

10 May 2023 1047