MApNInformație de presă

Nr. 276- 3 august 2023
 
Informație de presă
 
 Ministerul Apărării Naționale s-a autosesizat cu privire la informațiile transmise joi, 3 august, în spațiul public de reprezentanții autorităților comunei Ceatalchioi, jud. Tulcea, referitoare la suspiciuni de cădere accidentală pe teritoriul României a unor părți dintr-o dronă implicată în atacurile executate în 2 august de Federația Rusă împotriva infrastructurii portului ucrainean Ismail.
O echipă de specialiști din cadrul Forțelor Aeriene Române s-a deplasat în cursul acestei zile la fața locului pentru a investiga situațiile semnalate. Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate.
 În ceea ce privește situația generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localitățile din Ismail și Reni, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.  Dronele utilizate de Federația Rusă în aceste atacuri ilegale și nejustificate nu au intersectat în niciun moment spațiul aerian al României.
 Așa cum am informat și în alte situații, Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de vigilență, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian, stabilite prin planurile naționale și aliate, și cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.
 
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr militar, găsit mort în unitatea în care era încadrat. Anunțul MApN

09 Sep 2023 1260

MApNAtacurile executate în dimineața zilei de 16 august de forțele armate ale Federației Ruse

16 Aug 2023 524

MApN Cu privire la atacurile executate în dimineața zilei de 2 august de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portuare din portul ucrainean Ismail

02 Aug 2023 668

MApN Ministerul Apărării Naționale condamnă războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina

24 Jul 2023 461