MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Japoniei la București

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Japoniei la București
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 19 februarie, la sediul MApN, cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. Katae Takashi, aflat în vizita de prezentare. 
 
Dialogul a prilejuit trecerea în revistă a stadiului şi perspectivelor relațiilor bilaterale, consolidate prin stabilirea unui Parteneriat Strategic, în 2023, între România și Japonia. 
 
Ministrul Tîlvăr a evidențiat elementele de substanță ale cooperării recente, precum vizita, în premieră, a vice-ministrului nipon al apărării în România și participarea ofițerilor români la un exercițiu de apărare cibernetică organizat de Japonia. 
 
„Vom lucra împreună pentru constituirea unui cadru juridic adecvat de cooperare în domeniul apărării, care să permită dezvoltarea de proiecte pe mai multe domenii de interes comun. Acest lucru reprezintă o prioritate la nivelul Ministerului Apărării Naţionale. Japonia fiind un partener strategic cu care împărtășim viziuni comune“, a declarat ministrul apărării naționale. 
 
Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, subiecte legate de evoluțiile de securitate la scară globală, care creează perspectivele unei sinergii în domeniul apărării intensificate. Ministrul român a accentuat importanța formatelor de cooperare instituite la nivelul organizațiilor internaționale, în vederea promovării și asigurării unei arhitecturi de securitate bazată pe respectarea de norme. 
 
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.