MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

Nr. 58
14 martie 2024
 
 
 
Întrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit joi, 14 martie, vizita de prezentare a noului Ambasador al Republicii Elene în România, Evangelia Lili Grammatika.
În deschiderea discuțiilor, ministrul apărării naționale a transmis felicitări pentru numirea în funcție și a exprimat convingerea că relația de colaborare dintre România și Grecia în domeniul apărării va continua să păstreze același nivel consistent al dialogului politico-militar și al cooperării concrete dintre forțele armate ale celor două state.
Ministrul român al apărării a menționat o serie de aspecte relevante și cu impact major asupra securității Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. În context, Angel Tîlvăr a menționat că România este un pol de stabilitate în regiune, inclusiv din perspectiva sprijinului multidimensional pe care țara noastră îl oferă Ucrainei.
Oficialul român și-a exprimat, de asemenea, convingerea că inițiativa trilaterală de deminare la Marea Neagră, lansată de România, alături de Turcia și Bulgaria, va contribui semnificativ la asigurarea libertății de navigație a navelor comerciale și militare.
Cei doi oficiali au convenit continuarea dialogului pe problematici de interes comun din perspectiva apartenenței la NATO și Uniunea Europeană și din perspectiva cooperării bilaterale și în cadrul organismelor regionale din domeniul apărării.
Ministrul român al apărării a mulțumit Greciei pentru sprijinul oferit țării noastre pe parcursul președinției Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), inițiativă regională a cărei președinție este deținută de România în perioada 2023-2025.
 
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.