MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

  Nr. 99
  16 aprilie 2024
 
Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos
 
           
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va avea miercuri, 17 aprilie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, județul Călărași, o întâlnire bilaterală cu omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren.
Activitatea este prilejuită de sosirea a încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze, care vor fi puse la dispoziția Centrului european de instruire F-16, în cadrul programelor de instruire a piloților pentru operarea acestui tip de aeronave de luptă.  
Reprezentanții mass-media interesați să participe la activitate sunt rugați să transmită până marți, 16 aprilie, ora 18.00, pe adresa de e-mail relpub.um01912@roaf.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon).
Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați miercuri, 17 aprilie, în intervalul 12.15-12.45 la sediul bazei aeriene din str. Blocuri Bărăganu, localitatea Borcea, judeţul Călăraşi (acces dinspre drumul naţional DN 3A).
Persoane de contact: slt. Rebega Florentina – 0759394424 și plt.maj. Preda Costel – 0744787543.
***
Centrul european de instruire F-16 reprezintă un hub internațional pentru instruirea piloților de aeronave F-16 și va facilita creșterea interoperabilității dintre aliați. Totodată, acesta va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est.
            Conform acordului de colaborare, ministerul român al apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă, Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos pun la dispoziție aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și mentenanța.
 
                                                                                                                              Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale, întâlnire cu omologul olandez, în marja conferinței de la München

14 Feb 2020 1141